zondag 19 juni 2011

Het geheim van ZevenbladWe zijn het niet altijd eens. Nisse en ik hebben een uiteenlopende gedachte over wat we wel op de blog en wat we niet moeten publiceren. Zoals jullie kunnen zien, heb ik een poos lang geen post op deze blog gezet. Dat komt zo. Op een goede dag, of noem het een slechte, was ik Nisse kwijt. Hij was niet in mijn tuin en ook niet in zijn huisje op mijn boekenplank. Had hij mij en zijn vrouwtje Hildegom zonder afscheid te nemen voorgoed verlaten? Na maanden spoorloos tezijn geweest, leek het er wel op. Eigenlijk had ik me er al min of meer bij neergelegd tot hij plotseling weer voor me stond. Notabene midden tussen het Zevenblad dat bijna niemand leuk vindt in z'n tuin, maar ik juist waardeer als bodembedekker. Hij heeft zijn gereedschap bij zich en kijkt wat schuldbewust toen ik razend tegen hem uitviel. Uiteraard voortkomend uit een zekere ongerustheid. Hij slikt even en zegt een beetje te ferm voor zijn lengte: 'Als je klaar ben dan wil ik graag verantwoording afleggen. Het laatste jaar ben ik bij iemand geweest die me nodig had om het geheim van het Zevenblad te doorgronden.' Mijn mond valt open. 'En...gelukt?'vraag ik toch nog steeds enigszins verbolgen. 'Nou, en of,' antwoordt hij en begint wat blaadjes te rooien van mijn Zevenblad. 'Het wordt ook wel Hanepoot genoemd', zegt hij langs zijn neus weg. Ik volg zonder woorden zijn gedragingen. Niet veel later gebiedt hij me de hele berg Zevenblad mee naar binnen te nemen. 'Vanavond eten we een roerbakschotel van Zevenblad. Ik kook. Tijdens het eten zal ik je het geheim er van en van mijn reis van afgelopen jaar uit de doeken doen,' belooft hij, terwijl hij zijn gereedschap naast het mijne in de schuur zet. Het voelt weer heel vertrouwd. Om eerlijk te zijn barst ik van de nieuwsgierigheid, maar val liever neer dan dat ik dat toegeef. Kijk uit naar de volgende post, want als het even wil, stemt hij toe dat ik het geheim met jullie deel. Je weet het namelijk maar nooit met die kleine drol!

Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat hij er weer is,ben reuze benieuwd of hij het geheim wilt delen,ik heb het niet in de tuin,maar goed wat niet is,kan vast nog komen,ik wens je een fijne week,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och die kleine Nisse toch, een onderzoekertje van groot niveau, ben HEEL nenieuwd hoor wat hij over dat woekerende, door jou geliefde zevenblad te melden hweeft. En nu maar hopen dat je et verder mag vertellen.....SPANNEND!!!
  En vertel, was de roerbakschotel lekker???

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig dit.
  Hier wil ik dus meer van weten.
  Waarvan ?
  Over dat,wat hij nog te vertellen heeft.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen